Seleccionar página

И изглежда, че тези неща понякога се изключват взаимно

Романовски също харесва ниацинамид, производно на витамин В, което поддържа кожата.

След тренировка

Ако се къпете повече от веднъж на ден, може би е по -добре след тренировка просто да изплакнете с вода, казва Ден. „Прекаленото измиване не помага и може да изсуши кожата“, предупреждава тя. Винаги изплаквайте с прясна вода след плуване, за да сведете до минимум щетите, които хлорът може да нанесе върху кожата и косата.

Специални съставки, които трябва да се търсят при измиване на тялото след тренировка, са натриев лауроил саркозинат и децил глюкозид, казва Романовски. Такива формули „не трябва да притежават интензивни почистващи свойства, така че тези две съставки са отлични за премахване на соли и масла, без да изсушават кожата ви“, казва Романовски. Ако сте прегряли, опитайте гел формула с мента или евкалипт за незабавно усещане за охлаждане.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здрава кожа!

Най -новото в кожата Красота

6 съвета след операцията, които ще ви помогнат да излекувате разрез

Правилното хранене е ключова – но често пренебрегвана – част от вашия план за възстановяване.

От Андреа Пиърс, 26 април 2021 г. Спонсорирано рекламно съдържание

Попитайте най -добрия лекар на Castle Connolly: Как стареенето и гравитацията влияят на кожата ви

Известен пластичен хирург, признат за топ лекар на Касъл Конъли, обсъжда факторите, които влияят върху външния вид на кожата ни, и как пациентите могат. . .

До 11 февруари 2021 г.

Чиста красота 101: Изчерпателно ръководство

От Джесика Мигала, 29 януари 2021 г.

Калифорния забранява 24 токсични химикали от продукти за лична хигиена: Какво трябва да знаете

Калифорния, щат на военен за федерални усилия, току-що стана първата в страната, която забрани някои химикали от козметиката и съставките за лична хигиена. . .

От Рейчъл Джейкъби Золдан, 11 януари 2021 г.

Какви са ползите от рибеното масло за косата ви?

Яденето на повече цяла риба с омега-3 мастни киселини може да ви помогне да укрепите косата си, но има ограничени доказателства, че хапчетата с рибено масло ще направят същото.

От Джесика Мигала 9 декември 2020 г.

Какво е йога за лице? Плюс това, 5 упражнения, които да изпробвате у дома

Точно както ходенето на фитнес поддържа тялото ви във форма, тези вдъхновени от йога упражнения казват, че тонизират мускулите на лицето ви, за да ви помогнат да изглеждате. . .

От Мойра Лоулър, 13 октомври 2020 г.

7 лесни домашни хака за здрава кожа

За най-добрия си тен погледнете отвъд това да зареждате суетата си с продукти за грижа за кожата и да поканите навици за здрава кожа в ежедневието си.

От Мойра Лоулър, 9 октомври 2020 г.

8 потенциални ползи за здравето от колагена – и 1 нещо, което не може да направи

От кожата и костите до здравето на червата и други, ето как модерната добавка може да подобри вашето здраве и благополучие.

От Джесика Мигала 8 септември 2020 г.

20 начина да запазите и подобрите колагена в лицето си

Повече колаген означава по -малко бръчки и гладка, повдигната кожа. Ето актуалните продукти, процедурите в офиса и навиците на начин на живот, които да практикувате. . .

От Джесика Мигала, 28 август 2020 г.

Псориазис ли е или екзема? Нов безболезнен тест може да каже

За разлика от биопсиите, лентите с ленти причиняват минимален дискомфорт и без белези.

От Беки Ъпъм, 10 август 2020 г. «

Хирургия: Звучи като обезсърчаваща опция. Но за около 10 процента от приблизително 1 милион американци с псориатичен артрит, той може да стане необходим.

„Псориатичният артрит е потенциално инвалидизиращо заболяване, което може да се прояви по различни начини“, казва Робърт Ковал, д -р, ревматолог от Тексаската ортопедия в Остин, Тексас. Най -често засяга пръстите на ръцете и краката, но също така може да причини болка, скованост и подуване на други стави като коленете, гърба, шията и глезените. Типичното лечение включва различни лекарства, като нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС), модифициращи болестта антиревматични лекарства (DMARDs) и биологични лекарства. Упражненията, физическата и трудова терапия и масажът също могат да помогнат за облекчаване на симптомите.

Но когато тези лечения на псориатичен артрит не са достатъчни, може да се наложи операция. „Хирургия за псориатичен артрит се прави, за да се подобри качеството на живот“, казва д -р Грегъри Чехеян, ортопедичен хирург в болница Los Robles в Хиляда Оукс, Калифорния. „Извършва се, за да се опита да облекчи болката и да възстанови ставната функция. Когато болката и загубата на функция се инвалидизират и цялостният курс на консервативно лечение е неуспешен, операцията може да бъде най -добрият вариант. ”

Почти 10 процента от хората с псориатичен артрит вероятно ще се нуждаят от операция за лечение на увреждане на ставите, според преглед, публикуван в списанието на Американската академия по ортопедични хирурзи през 2012 г. Изследователите установяват, че операцията на ръката при псориатичен артрит е най -често срещаният вид . По -рядко се срещат тазобедрени и тотални заместители на коляното и операции на стъпалото или глезена.

За хирургия за псориатичен артрит

Налични са редица хирургични възможности за псориатичен артрит, в зависимост от засегнатите стави и уникалните обстоятелства на човека. Замяна на ставите, известна още като артропластика, може да се обмисли, когато има сериозно увреждане на ставите в бедрата и коленете. След като повредените стави бъдат заменени с изкуствени, може да се очаква време за възстановяване от около шест месеца.

Процедура, наречена съвместно сливане или артродеза, може да се извърши, когато ставното увреждане от псориатичен артрит е в ръцете, глезена или гръбначния стълб. Възстановяването от този вид операция на ръцете отнема около шест месеца, но хората, подложени на глезена и гръбначен сплав, трябва да очакват 12-месечно възстановяване.

Понякога синовиумът, слой тъкан, който облицова и смазва ставата, се влошава от псориатичен артрит и създава прекомерно количество течност, което след това ерозира хрущяла. Това причинява болка и скованост и в крайна сметка костта се търка в костта. Процедура, известна като синовектомия, премахва голяма част от синовиума и помага за спиране на болки в ставите и разрушаване.

Дългосрочният успех на операцията варира в зависимост от лицето и процедурата. Например, синовектомията може да бъде много успешна в началото, но симптомите могат да се появят отново след няколко години. Операцията по заместване на ставите, от друга страна, обикновено предлага трайно решение за болки в ставите и скованост. Сливането на ставите също често може да осигури дългосрочно облекчаване на болката, но като се има предвид, че обикновено ограничава подвижността в ставата, обикновено е по-скоро лечение в краен случай.

Решаване на операция за псориатичен артрит

Има много възможности за операция за псориатичен артрит, които трябва да се обмислят, всеки от които има плюсове и минуси, които трябва да бъдат обсъдени задълбочено с Вашия лекар. „Ортопедът трябва да бъде част от процеса на вземане на решения, но само след консултация с ревматолог и дерматолог“, казва д-р Джеймс Н. Гладстон, доцент по ортопедична хирургия в Медицинското училище в Икан и съпредседател на отдел спортна медицина в болницата Mount Sinai в Ню Йорк.

Ако решите да се подложите на операция, важно е да продължите да лекувате псориатичен артрит. Състоянието засяга цялото тяло, което означава, че други стави са изложени на риск. Операцията в една област може да помогне на тази част от тялото, но е необходимо дългосрочно лечение, за да се предотврати увреждане на други стави.

Хирургията за псориатичен артрит е агресивен вариант на лечение, но за някои хора това може да е правилният отговор за възстановяване на функциите, облекчаване на болката и подобряване на мобилността и качеството на живот.

Абонирайте се за нашия бюлетин за псориазис!

Най -новото в псориатичния артрит

Влошава ли депресията вашият псориатичен артрит?

Ново проучване подчертава често недиагностицираните предизвикателства пред психичното здраве, които усложняват живота с псориатичен артрит.

От Дон Рауф, 23 март 2021 г.

Време ли е да промените лечението на псориатичния артрит?

Ако сегашното Ви лечение вече не контролира симптомите Ви, може да е време да преминете. Ето как да знаете.

От Блейк Милър, 19 март 2021 г.

4 начина да се подготвите за следващото си лечение при ревматология при псориатичен артрит

Тези стъпки могат да помогнат на Вас и Вашия лекар да установят правилното лечение за Вашето състояние.

От Нина Васерман, 19 март 2021 г.

Как намирането на правилния ревматолог промени грижите на Милеса за псориатичен артрит

Майка на две деца казва, че намирането на лекар, който изслушва вашите притеснения, е от ключово значение за справяне с псориатичния артрит.

От Блейк Милър, 19 март 2021 г.

Диагнозата на псориатичен артрит може да отнеме повече от 2 години, показват нови проучвания

Изследванията показват, че хората, които са по -млади, със затлъстяване или имат възпаление, наречено ентезит, са изложени на най -висок риск от диагностично забавяне. Тук. . .

От Беки Ъпъм, 17 март 2021 г.

7 начина да останете овластени като чернокожа жена с псориазис и псориатичен артрит

Предприемачът по грижа за кожата Рониша Уилсън се бори с години по дългото, разочароващо пътуване до диагнозата псориазис и псориатичен артрит. Ето я. . .

От Salma Abdelnour Gilman 11 март 2021 г.

Ръководство на потребителя по биология за псориатичен артрит

Всичко, което трябва да знаете за тази насочена опция за лечение на умерен до тежък псориатичен артрит.

От Ерика Патино 1 март 2021 г.

6 признака, че вашият псориатичен артрит не е толкова контролиран, колкото би могъл да бъде

Работи ли вашето управление на псориатичен артрит? Тези признаци могат да означават, че е време да промените лечението си.

От Ерика Патино, 17 февруари 2021 г.

11 начина да направите вашия домашен офис приятен за псориатичен артрит

Ергономичното работно пространство може да помогне за намаляване на болките в ставите и умората, което от своя страна може да помогне за повишаване на производителността.  

От Colleen de Bellefonds, 18 ноември 2020 г.

9 неща, които трябва да имате предвид при избора на онлайн тренировка, ако имате псориатичен артрит

Дори ако сте заседнали у дома по -често от обикновено, все пак е важно да включите фитнес в плана си за управление на псориатичен артрит.  

От Colleen de Bellefonds 18 ноември 2020 г. Вижте всички

Thinkstock

Ако имате ревматоиден артрит (RA) и вашите лекарства не осигуряват достатъчно облекчение, вашият ревматолог може да препоръча вид лекарство, наречено биологично.

„Биологичните продукти са променили начина на живот на хората с РА“, казва Стюарт Д. Каплан, д -р, началник на ревматологията в болницата за общности в Южен Насау в Оушънсайд, Ню Йорк.

Лекарствата, които са класифицирани като биологични, са помогнали на много хора с РА да намалят болката и болестната си активност, според д -р Каплан. Някои дори са помогнали да се направи ремисията по -възможна, добавя той, въпреки че предупреждава, че все още няма лек за RA.

Въпреки че биологичните продукти могат да имат някои впечатляващи ползи, ще трябва да извършите някои подготвителни работи, преди да ги започнете – и да останете бдителни, докато ги използвате. Ето защо – и как да се подготвите по -добре за лечение с биопрепарати.

Съвети за лечение на RA с биологични лекарства

1. Спрете да стартирате биологични лекарства, ако сте болни. Биологичната терапия уврежда имунната ви система и увеличава риска от инфекция. Така че, ако сте болни, дори само с тежка настинка, уведомете Вашия лекар. Той или тя вероятно ще забави започването на биологични лекарства, докато не се почувствате по -добре, казва Каплан. Ако сте на биологични лекарства и смятате, че може да имате бактериална инфекция, посетете Вашия лекар. Ще искате да го лекувате бързо, за да не се влоши.

2. Преглеждайте се редовно за туберкулоза и хепатит В, докато сте на биологични лекарства. Биологичната терапия може да активира отново туберкулозния (ТБ) вирус. Преди да започнете биологично лечение, Вашият лекар ще Ви прегледа за туберкулоза. Той или тя също може да направи скрининг за хепатит В, което е друга инфекция, която биологичната терапия може да активира отново, казва д -р Орин М. Трум, ревматолог от здравния център на Провидънс Сейнт Джон в Санта Моника, Калифорния.

3. Направете всички необходими ваксини, преди да започнете лечението. Хората на биологични лекарства не могат да имат ваксини с живи вируси, тъй като те могат да представляват сериозна заплаха за вашето здраве, предупреждава Каплан. Това може да включва ваксини срещу варицела, MMR (морбили, паротит и рубеола) и пневмония. Д-р Трум съветва пациентите да се запознаят с ваксините, преди да започнат биологична терапия. След като започнете биологични лекарства, попитайте Вашия лекар, преди да получите други рутинни ваксини.

4. Пригответе се за вашата инфузия или инжекция. Някои видове биопрепарати се дават чрез интравенозна инфузия, докато други се прилагат чрез инжектиране. Ако ще получите инфузия, пийте много вода предварително, препоръчва Каплан. Вашият лекар може също да Ви предпише вид лекарство, наречено антихистамин, заедно с болкоуспокояващо като ацетаминофен, преди вашата инфузия, добавя Troum. Ако ще получите инжекция, уверете се, че целевата област на кожата е непокътната и чиста. Чест страничен ефект на биологичните лекарства е дразнене и зачервяване на мястото на инжектиране.

5. Не очаквайте да се почувствате по -добре за една нощ. Ще отнеме известно време, за да забележите разлика в това как се чувствате. „Обикновено ще се почувствате по -добре, но не веднага“, казва Каплан. Дайте на тялото си шест до осем седмици, за да почувствате пълния ефект на биопрепаратите.

6. Попитайте Вашия лекар дали ще трябва да смените някое от лекарствата, които приемате. Ревматолозите често искат пациентите да продължат другите си лечения с RA. Но ако започнете да реагирате положително на вашето биологично лечение, вашият ревматолог ще ви накара да намалите тези други лекарства, казва Каплан. Обикновено можете да продължите да приемате други лекарства без RA.

7. Имайте предвид възможния повишен риск от някои видове рак. Някои ранни изследвания свързват биологичната употреба с повишен риск от лимфом и рак на кожата, но остават въпроси, казва Трум. Рискът от рак не трябва да ви спира да използвате биологични лекарства, поне в началото, но вие и вашият лекар трябва да следите цялостното ви здраве по време на лечението. Например, като предпазна мярка, ревматолозите обикновено препоръчват пациентите на биология да посещават дерматолог поне веднъж годишно, казва Трум.

Повече в ревматоиден артрит

Съвети за RA от други, които „получават“

Лечение на RA: DMARDs срещу Biologics

5 признака, че е време да промените лечението си с RA

Абонирайте се за нашия бюлетин за ревматоиден артрит!

Най -новото в ревматоидния артрит

Интелигентно здраве: Опитах криовибрация VibraCool за моя ревматоиден артрит – и ето какво се случи

От Черил Кроу, 12 април 2021 г.

Смеещ се автор отнема смъртоносна сериозна тема: Борба за здравно осигуряване

Понякога си мисля, че ме искаш мъртъв … И аз съм тук, за да живея. И изглежда, че тези неща понякога се изключват взаимно. – Джени Лоусън, от „Счупен (…

От Бет Левайн, 6 април 2021 г.

Възпалението може да допринесе за влошаване на дългосрочните нива на оцеляване при хора с ревматично заболяване

Младите възрастни с псориазис, лупус мнение за идеалика и RA са изправени пред по -висок риск от смърт от инфаркт, показва проучването.

От Беки Ъпъм, 5 април 2021 г.

Интелигентно здраве: Опитах телездраве за виртуална реалност за хронична артритна болка – и ето какво се случи

От Черил Кроу 2 март 2021 г.

8 неща, които хората с ревматоиден артрит трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

Научете за безопасността, ефективността и значението на ваксините срещу COVID-19, ако вие или ваш близък живеете с ревматоиден артрит.

От Мерил Дейвидс Ландау 8 февруари 2021 г.

По -лош ли е вашият ревматоиден артрит, отколкото си представяте?

Не бързайте да отхвърляте симптомите си като „нормални. ”Внимавайте за тези признаци, че трябва да се обадите на Вашия лекар.